Monday, 16 April 2012

Comel Tak ? ♥_♥


Bismillahirrahmanirrahim. Hyehye. Nak tengok something tak ? Hihi. Tengok taw. Kompom hangpa semua suka punyaa. Hihi 



Alololo. Sweetnye. Kihkihkih 
Edit by : Nazirah Binti Shaari ( MY BFF )

Comey tak ? Comey tak ? Hihihi. Pic nie aku suruh kawan aku Nat Unly yang editkan. Saja aku suruh. Hehe. Galak untuk sementara waktu :P Wink3! Aku suka tawu tak tengok pic kat atas nie. Budak yang pakai baju PINK tue COMEL kans ? Hehe Yang pakai baju pink tue My Prince Charming. Hehe. Comey. Yang kaler hijau pulaks sapa ? Wallahu'alam. Wink3. Tak kenai aku. Bahahahaaha :D


- HAMMIE -

Tadak Tajuk ♥


Bismillahirrahmanirrahim. Heyheyhey. Arinie hari Selasa. Alone dekad rumah sorang-sorang. Pukul berapa sekarang ? Sekarang pukul 2.00 petang. Kay. Sudah enam hari aku batok and selsema. Demam baru 5 hari kut. Hihi. Aku start demam hari jumaat malam. Almaklumlah , laki aku tinggai aku sowang-sowang. Laki aku pi Kuala Lumpur a.k.a KL hari tue. Sian giler kat aku kena tinggai. Haha. Takpalah. Nak buad macam mana kans ? Kayy. Tak tahu lah nak post apa. Nak habaq aku rinduu semua orang. Hihihi. On facebook puns tadak pa. Bukan ade orang nak chat puns dengan aku. Harap FRENLIST ramai, beribu sorang puns tak tegur aku. Kayy aku terasa --' Sedeh nyaaaa :'( Dah la tuee. 




I Need You My Sweetheart 

Comelkans pic kat atas tue. Hihihi. Aku need Prince weyh. Renduu dya nieyh 



Nak tahu ? I NEED YOU , I MISS YOU , I LOVE YOU !

Kayy. Sebenarnya kans weyh aku need, miss and love Prince Charming aku. But aku hanya mampu meluahkans dekat blog aku yang buruk niey haaa ;) Aku tak mampu nak luahkan or cakapkan sendiri dekad Prince Charming aku. Malu weyh :/ Malu nikmat . Hihihi. Kay stop :D

P/S I STILL LOVE YOU DARI DULU LAGI 

- HAMMIE -


Thursday, 12 April 2012

Mimpi .






Bismillahirrahmanirrahim. Hye peps. Buad hape weyhh ? Boring lah. Tak tahu lah post sal hape. Kaykay. Nak stOry sat. Macam orang tak betoi dah aku nie. Huhuw.

Kaykayy. Syukur sangat-sangat sebab hari nie aku dah habiskan 8 juzu' Al-Quran. Surah last aku baca tadi kalo tak silap and salah aku lah kan surah Al-An'am. Hehehe. Bukan aku mengapai, cuma aku membaca jea. Hehe. Walaupons aku tak sehat, aku dapat baca Al-Quran. Thanks Allah :) Petang tadi lepas solat asar aku baca Quran then aku ade lah baca makna ayat-ayat Quran tersebut. Kayy. Pas baca Quran aku rasa macam nak pengsan. Aku kata dalam hati " Ya Allah, adakah sudah sampai masaku ? " Amal ibadat aku tak cukup lagi nak bawak masok dalam kubur. Aku tak sanggop nak berdepan dengan azab-Mu. Tak tahu macam mana aku tertidur. Aku tidur tadi lepas baca Quran asar tadi. Lebih kurang 15 minit-20 minit kudd aku tidur. Kay.

Masa aku tidur tue, aku mimpi yang aku nie merindui seseorang yang aku sayang. Rasa macam bertahun dalam mimpi tue aku tak dapat and aku tak tahu khabar dia ( SI PUTRA ) macam mana. Situasi aku dalam mimpi tue macam situasi aku sekarang. Dalam mimpi tue, aku berdoa supaya dia sihat walafiat di samping keluarganyaa. Aku mohon kepada Allah supaya Allah Taala melindungi dia walau di mana dia berada. Apa yang aku doa dalam mimpi tue adalah doa-doa aku ( True ) lepas solat . Petanda apakah yang Allah Taala berikan kepadaku ? Ya Allah . Sesungguhnyaa hamba-mu ini sangat lemah :/ 

Bilaa aku terjaga dari tidur, baru aku tahu yang aku bermimpi sebenarnyaa. Aku tertidur di tikar sejadah tadi. Aku tertanya-tanya apakah yang berlaku sebenarnya sehingga aku bermimpi sebegini . Sungguhpun hati ini merindui si dia sangat-sangat. Bila dah bangun dari tidur. aku bukakan telekung and lipatkannya. Aku amik fon and aku teringin sangat-sangat nak hantar mesej dekat dia ( SI PUTRA ) . Tapi aku malu, malu sangat-sangat. Aku teringin nak Call dia petang tadi, mahu tanyakan khabar sihat ke tak, makan ke belum tapi. . . aku malu, malu, malu dan malu. Aku takud sat gi dia kata aku bz body lah , wat terok lah and macam-macam lah. Risau aku di buatnyaa. Then , aku lepaskan fon aku, aku simpan rapat-rapat bawah bantai aku. Huhuhuk. Macam mana pun, aku nak sangat dia sihat sentiasa. Amiin :)

Ya Allah, sungguhpuns hati kecil ku ini sentiasa merinduinyaa, ketahuilah aku merinduinyaa kerana-Mu dan seikhlas hati aku. Ya Rabb, lindungilah dia dan keluarganyaa di mana pons mereka berada. Panjanglah umur beliau Ya Allah .Sungguhpun begitue, aku hanyalah hamba-Mu yang hinaa, lagi lemah dan kerdil hanya mampu menadah tangan memohon kepada-Mu supaya melindungi , panjangkan umur insan tersebut ( MUHAMMAD HAFIZI BIN SHAARI DAN KELUARGANYA ) Semoga Kau perkenankan doaku ini. Amiin Ya Rabbal 'Alamin .

- HAMMIE -


_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me

Wednesday, 11 April 2012

Isu Memendam Perasaan .


Pada saya, bila kita sudah suka kepada seseorang, pertamanya yang kita perlu lakukan adalah menyelidik siapakah yang kita suka itu. Bagaimana dia. Apakah menyenangkan jiwa kita? Apakah kita senang dengan keadaan keluarganya? Saya sendiri tidak menetapkan apa-apa level dalam hal ini. Pokoknya, kita senang dengan dia, dan kita senang dengan keluarganya.

Keduanya, bila rasa senang dengan itu semua, pergilah kepada Ibu Bapa kita, dan nyatakan hajat kita itu. Berbincanglah dengan Ibu Bapa akan baik buruk tindakan kita, akan keadaan diri dan kemampuan kita. Pandangan Ibu Bapa sangat penting bagi mengimbangi otak dan jiwa kita yang disapa 'cinta'. Kadangkala, orang yang disapa cinta ini, 'mereng' sikit pertimbangannya. Kadangkala.

Ketiganya, selepas rasa yakin, pergilah usahakan merisiknya dengan jalan yang baik untuk mengetahui sudah berpunya atau belum. Sekiranya belum, lamarlah dengan jalan yang baik. Jika ditolak, boleh tanya kenapa. Kalau kekurangan yang boleh diperbaiki, boleh diusahakan, maka berusahalah memperbaikinya. Kalau kerana benda yang tidak boleh diubah seperti kerana kita terlalu tinggi, kulit terlalu cerah dan sebagainya, tinggalkan sahaja orang sebegitu., dan carilah yang lain.

Keempatnya, sekiranya diterima, maka berusahalah mencapai 'mampu' untuk berkahwin. Pertunangan tidak perlu terlalu lama. Namun ini terpulang kepada situasi dan keadaan masing-masing. Apa-apa pun, saya tegaskan di sini, dalam sesi pertunangan itu, selain mengambil peluang berta'aruf, fokuskanlah kepada 'usaha untuk mencapai mampu' dengan peningkatan peribadi, peningkatan ilmu, peningkatan kekuatan untuk mencari sara hidup, dan sebagainya.

Ta'aruf itu biasa-biasa sahaja. Rilek-rilek sahaja. Lepas kahwin boleh sambung panjang. Tetapi 'kemampuan', itu bukan benda yang mudah. Kena mula awal, kena serius usaha capai. Ini yang ramai remaja malas nak kisah. Kisahnya perasaan sahaja, syok berhubungan dengan pasangan sahaja. Pada-pada la. Fikir mana yang lebih utama!

Pada saya, begitulah.
Ringkasnya, saya akan cakap: "Kalau suka, beritahulah. Buat apa pendam."
Tetapi orang melayu ni banyak songeh. Bila cakap begitu, budak-budak sekolah rendah pun rasa dia patut bagitahu dekat kawan darjah limia yang dia suka. Orang-orang tua pun sampai cakap pada saya: "Habis, yang budak tingkatan tiga pun kena luah la?" Adoi...

So kenalah saya karang status panjang ini.

Konklusinya, bila dah suka, beritahulah. Buat apa pendam. Tetapi fikir-fikir jugalah keadaan diri. Perkara ini, jalankanlah dalam keadaan berjaga-jagalah dan berhati-hati.

Masa dan perancangan, adalah antara yang memainkan peranan penting di dalam hal ini.

Selain niat dan matlamat yang jelas, dalam mencintai seseorang.
--------------------------------------
Geng-geng yang sokong pendam,
dipersilakan menanti 'orang yang tertulis di lauh mahfudz' untuk anda.
Saya tidak kisah pun.

Ini hanya khas untuk yang rasa tak logik laci boleh terbuka sendiri tanpa usaha, dan tahu bahawa Allah dan Rasulullah SAW sendiri mengisyaratkan 'usaha dan ikhtiar' dalam pemilihan pasangan.

Sekian.
^^

- HAMMIE -

Maafkan Aku . .






Bismillahirrahmanirrahim. Entry hari nie " MAAFKAN AKU " Okay. Sebenarnyaa aku rasa tak sedap hati bapa hari nie. Tak tahu sebab hape. Aku rasa macam aku buat banyak salah kat Si Putra. Memang puns kan ? Aku kans suka buat salah. Suka bagi orang terasa ? Aku nie bukanlah manusia yang perfect macam hampa --' So, aku cuma nak taw salah aku kat Si Putra ape. Kalo tahu aku boleh lah aku ubah perangai aku nie. Aku nak sangat orang yang aku sayang tak terasa dengan aku, biar aku sorang jaa yang rasa semua tu. Okyyy. And aku tak mau orang yang aku sayang sakit hati or pape jea lah. Tapi , aku tak taw nak buad macam mana. 

So, yang aku boleyh buad hanya MAAF yang mampu ku ucap. Awak ohh awak , saya mintak maaf banyak-banyak ye andai sikap saya, percakapan pertuturan saya, membuatkan awak sakit hati , terasa hati dengan saya. Saya tak tahu nak nak buad ape dah. MAAF jaa yang saya mampu ucapkan. Kalo boleh saya tak mahu awak terasa hati, sakit hati sebab saya . And saya tak mahu awak rasa semua tue. 

Kepada insan yang bernama Muhammad Hafizi Bin Shaari, ku memohon sejuta lebih kemaafan andai salah silapku selama ini. Ku berharap agar kau memaafkan kesalahan dan kesilapanku. My sweet heart , I'm sorry I never meant to hurt you . Please forgive me , dear.

 Kadang aku sering meminta maaf pada kamu bukan bererti kamu bersalah,
tapi kerana aku tak ingin menyakiti hati orang yang aku sayang 

-HAMMIE -

PERCAYA PADAKU !


Aku tak tahu apa yang ku rasakan
Dalam hatiku saat pertama kali
Lihat dirimu, melihatmu
Seluruh tubuhku terpaku dan membisu
Detak jantungku berdebar tak menentu
Sepertinya aku tak ingin berlalu

Berikan cintamu juga sayangmu
Percaya padaku ku kan menjagamu
Hingga waktu menjemputku

Ku berikan cintaku juga sayangku
Percaya padaku ku kan menjagamu
Hingga waktu menjemputku

Saat ku tahu kau akan pergi jauh
Izinkan aku tuk selalu menantimu
Untuk katakan ku ingin dirimu 

Agar kau tahu betapa ku terlalu
Mencintaimu aku akan menunggu
Hingga dirimu kembali untukku

Tolonglah aku bagaimana diriku
Ungkapkan itu rasa yang membelenggu
Dalam hatiku ku cinta padamu

Berikan cintamu juga sayangmu
Percaya padaku ku kan menjagamu
Hingga waktu menjemputku

- HAMMIE -

JUST THE WAY YOU ARE . FEV SONG PRINCE CHARMING .


Oh her eyes, her eyes
Make the stars look like they’re not shining
Her hair, her hair
Falls perfectly without her trying

She’s so beautiful
And I tell her every day

Yeah I know, I know
When I compliment her
She wont believe me
And its so, its so
Sad to think she don’t see what I see

But every time she asks me do I look okay
I say

When I see your face
There’s not a thing that I would change
Cause you’re amazing
Just the way you are
And when you smile,
The whole world stops and stares for awhile
Cause girl you’re amazing
Just the way you are

Her nails, her nails
I could kiss them all day if she’d let me
Her laugh, her laugh
She hates but I think its so sexy

She’s so beautiful
And I tell her every day
Oh you know, you know, you know
Id never ask you to change
If perfect is what you’re searching for
Then just stay the same

So don’t even bother asking
If you look okay
You know I say

When I see your face
There’s not a thing that I would change
Cause you’re amazing
Just the way you are
And when you smile,
The whole world stops and stares for awhile
Cause girl you’re amazing
Just the way you are

The way you are
The way you are
Girl you’re amazing
Just the way you are

When I see your face
There’s not a thing that I would change
Cause you’re amazing
Just the way you are
And when you smile,
The whole world stops and stares for awhile
Cause girl you’re amazing
Just the way you are
- HAMMIE -
          
                                 


Monday, 9 April 2012

Untuk Awak !



Awak tak tahu yang jantung saya berdegup kencang walaupons hanya tengok gambar awak dekat muka buku.

Awak tak tahu yang saya gembira tak taw nak habaq bila awak " LIKE " pada status saya atau ape-ape je lha kat muka buku saya . 

Awak tak tahu yang saya senyum sorang-sorang macam dah angau apabila awak KOMEN kat status saya , biarpuns hanya ikon yang berbentuk "SMILE " or wateva kat muka buku saya .

Awak tak tahu yang saya sakit hati apabila orang laen " KOMEN " atau " LIKE " status awak , or gambar awak or papeje yang ade kat muka buku awak tue .

Awak tak tahu yang saya teringin sangat nak " KOMEN " and " LIKE " status awak ," POST " kat muka buku awak , tapi saya takot awak tak bagi respons .

Awak tak tahu yang saya dah tak boleyh nak menghadap muka awak terus sebab saya sangat malu .

Awak tak tahu yang saya derita bila saya dapat tahu yang awak suka pada orang lain .

Awak tak tahu yang saya rindukan persahabatan kita , walaupun hanya di alam maya  tanpa pernah bersua muka .

Dan saya rasa , awak takkan tahu sehinggalah saya sendiri berhadapan dengan awak untuk ceritakan segalanya .


" TIDAK SEMESTINYA SELALU JUMPA DAPAT MENGEKALKAN KEBAHAGIAAN KITA. DAN TIDAK SEMESTINYA JARANG JUMPA KITA TAK DAPAT MENGECAPI KEBAHAGIAAN ITU "

"...BELAJAR MENCINTAI ORANG YANG MENYINTAI KAMU,
BUKAN BELAJAR MENYINTAI ORANG YANG KAMU CINTAI..."

BILA MERINDUI SESEORANG RASA MACAM NAK NANGES , TAPI MEMANG DAH NANGES DAH NIE . . KU SELALU BERDOA KEPADA YANG MAHA ESA AGAR KEBERSAMAAN KITA HANYA UNTUK SELAMANYA BUKAN UNTUK SEMENTARA WAKTU . AMIIN :-))
                                                                                                                                             -  HAMMIE -

Wednesday, 4 April 2012

Khas Untuk Awak .




Hello peps. What ar you doing haaa ? Yeahh . Bosan gila gaban weyh. Penadd tawu tak dukk umah . Heee . Mesti lah penadd , dah tak tawu nak buat hape kan ? Dukk saja , hadap lappy and hadap tv . Okyy ^^

Ehh, ehh pic sapa kat atas tue ? Hee . Tue pic ehem-ehem . ORITE .. Awak , ohh awak , kenapa tersengih-sengih tue . Hehe . Senyuman awak manis lha. Hehe :) Dah dapat pujian dary saya . Wink3 ^^ Awakk, dah jawab belom eyh SALAM KERINDUANN , KECINTAAN SAYA ? <3 Kalo belom jawab lagy kan , jawablah , jawablah . Tak pasal kang , kena TABOH nan saya kudd haaa . :D . Hewww , tak sampai hati lahh saya nak TABOH-TABOH awak kayh . Sorry kayh law awak TERASA . Saya lawak jea pon . Senyum ^^ :) :)  Okayh, Orite . Yang tue selalu sangat kita dua sebut ann ? Ngeh3 ~

Ehh, awak engat tak FIRST TIME kita jumpaa dulu-dulu ? Bhahahaha . Sweet kudd kan ? :P Kayy, awak TEGUR saya . Saya malu. Hehe . Maaflah SAYAKAN PEMALU ORANGNYAAA :) Awak tegur saya , awak kata nie ka MIENA ? Ehehehe. Saya senyum ja kans ? Lepastue, saya jalan buat DONNO jaa . Awak puns jalan buat DONNO jugak . Bila ingat balik kans awk , rasa macam mana ntah . Almaklum , tak matang lagi time tue haa . Yang paling saya ingat, time tue awak pakai BAJU SEKOLAH and KOPIAH PUTEH . Alololo , SWEETNYEEEE :) <3

Awak awak , saya nak mintak MAAF nie . MAAFlah andai awak terasa dengan saya. Memang awak banyak terasa dengan saya pon kan ? Huhu . Sebab tue lahh saya nak mintak MAAF . And MAAFlah kalau tingkah-laku saya macam kebudak-budakan . Memang macam nie pon . Awak sabar ye layan KARENAH saya yang tak menentu nie . Ngeh3 . 





Untuk awak , haha yang di beri nama MUHAMMAD HAFIZI BIN SHAARI . And yang di lahirkan pada 23 OGOS 1994 . Budak dalam pic kat atas tue haa , yang duk buat PEACE tuu , nak bagy taw haa , yang dia tue sayangkan awak , tahu ! Acececeyy wah wah !! Syiokk letewww , suka letewww ada orang sayang kan ? Heheh . Lepas tue kan awak , dya ada nak bagy pesanan kan awak :-)

* tolong jaga diri baek-baek
* tolong jangan tinggal semayang taw :-)
* tolong bawak kereta and moto baek-baek, cermat-cermat.
* tolong jangan lupa pakai seatbelt okey bila memandu.
* tolong jangan langgar peraturan jalan raya # takot kena saman
* tolong jaga kesihatan dengan sebaik-baiknyaa
* tolong jangan lupa makan, nanti perot masok angin
* tolong makan banyak-banyak #hee
* tolong jangan lupa AMALINA RAZIF

Ada lagi niey pesanan untuk awak Hafizi :-) Tapi, saya bagi tahu yang ini dulu kay . Nanti saya ade masa , saya CONTINUE pesan budak kat atas pakai spek tue kat awak ek. Jangan lupa, baca tawu :P

P/S : SORRY YAA, SAYA TAK PANDAI MENGARANG SANGAT. DARI KEMAREN LAGI DUK PK NAK TAIP APA LAH KAT AWAK NIEYH :)

Lagi satu saya nak bagi taw , yang awak nieh baek sangat-sangat dengan saya. Terima kasih awak , sebab awak nak kawan dengan saya . Hee - Terima kaseh awak sebab suruh saya belajar memasak. And terima kaseh untuk semuanyaa yang awak lakukan untuk saya !! :-) Terima kaseh tak terhingga . Saya sayang awak <3


- HAMMIE -





Sunday, 1 April 2012

SWEET TAK KAMI :D




Sekarang aku tengah update blog sambil dengar lagu " SAAT TERAKHIR " " MENGHITUNG HARI " and " LONELY "

Bismillahirrahmanirrahim. Assalamualikum dan Salam 1 Malaysia. HAHA ! Tudiaaa. Maidah. Belajaq mana nieyh miena oii. Hehew ^^ Haha :D Mienaa belajaq dari telebisyen lah. Kahkahkah :P Hari niey hari ahad. Seriuslyy, aku bosan yang teramat sangat. Pagi tadi ummi abah dan adik-adik aku pi Masjid dengaq mengaji. Aku sowang jea tak. Pagi tadi bangun tidoq qasa penad gile. Lepaih semayang subuh qasa pening-pening. Maybe, MIGRIN aku makin terok kut or kepala aku masuk angin. Tadi pagi, aku kol kakchik. Lega weyh dapat dengaq sora dya. Hepi jaaaa. Time aku kol dia, dia tengah apply KOLEJ PUSRAWI. Waah waahh. Hebat tahu tak KOLEJ PUSRAWI tue. Bapak saudara aku, merangkap PAKLONG aku lha, dia jadi DOKTOR kat HOSPITAL PUSRAWI tue. Hebat kans Paklong aku. Dulu paklong aku stadi kat LUAR NEGARA, US kalo tak silap aku. Gaji banyak kud jadi doktor macam paklong aku. DUA PULUH RIBU gaji dia sebulan. Dasyat lah. Dia ade KLINIK SENDIRI. Tengok lah rumah dia, besar kut. Kayy. Stop pasai paklong aku. Kakchik ohh kakchik ^^ Tapi aku tak sure dia apply kos hape. Aku nak apply, tapi tenet suke buat hal. Okayy. Finee --' Tenet geram kat aku kut sebab suka marah dia. Hehehe.

Tadi tengah cakap ngan kakchik rase lega tenang semua ade. Rinduu dia gila tahu tak --' Tapi bila dengar sora dia, rasa nak nangis. Sebak dah time tue. Naseb aku pandai COVER LINE tadikk, kalo tak huaaaaaaaaaa, jenuh achik nak pujuk aku. Hehew. Achik ade terbaca blog aku pasai NABILA HUDA kawan kami, rase malu lah pulak. Achik kata, sian hang mienaa. Mmg kesian pun. Hati niey memang sedih sangat-sangat. Sapalah yang tahu. Allah ja yang tahu. Huhuhu. Kalo tengok muka aku nie memang nampak HEPI YANG GILA-GILA PUNYAA, tapii HATI ? Hati aku terguris terlukaa. Pernah tak ade rase macam niey ? Kalo ade bagi tahu. Okayy.

Pic kat atais tue SWEET tak ? Cantik kans ? WALLPAPER HANDPHONE aku tue. Dah lama aku guna pic tue buat WALLPAPER, bilaa aku nak keluar jumpaa kawan-kawan aku tukar lah balik jadi TAKDAK PIC kat screen phone aku. Takot nanti diaorang kata hape pulak. Dah lak takde pape HUBUNGAN boh pic tue pulak ? SEWEL ? SYOK SENIRI ? huhuhu. Cakap pi lah papon, aku SAYANG DIA, AKU SUKA DIA. IKUT SUKA HATI AKU LAH ! TAK SUKA, BOLEH BELAH :3  Pic kat atas tue, kawan FIZI yang tolong EDITkan. Terima kaseh weyh sebab tolong edikan pic aku and FIZI. Hehe. Aku suka sangat tengok pic tue. Rinduu gilaa. Nak macam dulu balek weyh  --' Tolong aku ! Sampaikan rindu dan sayang aku kat dia . <3 . Pliss Pliss Plisss :/ Boleh lah boleh lah. Maybe tak boleh dah kut sebab aku rasa dia sudah berpunyaaaa --' Sedehyaaa. Melepas jugak lah aku kali nieyh. :-( CINTA PERTAMA AKU SUDAH MELEPAS DEKAT TANGAN ORG LAEN . .  Hemmmm. .

Friday, 30 March 2012

ME , ANA , AKU .




ME AND WAFIQ <3

Bismillahirrahmanirrahim. Alhamdulillah, Allah telah panjangkan umur aku. Subhanallah. Okayy. Akan ku update blog aku yang huduh niey pasai diri aku seniri, ABOUT ME. Semalam, lebeh kurang pukul duaa, aku dapat mesege dari PEMINAT aku , Harhar :D Mienaaa, boleh tak storeyy pasai hang shiket ? Haha :D Lawak jugak bilaa ada orang , gurl pulak tuee, nak kenai aku niey macam mana. Okayy. Maaflah sebab semalam aku tak reply mesege hang. Aku simpa kredit taw tak untuk kakchik and untuk Si Putra :)

Okayyy. Nak start dari mana tak taw. Aku tak reti. Arioss !! Haha :D  Nama aku Amalina Binti Muhamad Razif. Di lahirkan pada tanggal 29 OGOS 1994, Di Hospital Kuala Kangsar Perakk . Bandar Di Rajaa tuee. Hehehe. Actually, aku niey sememangnyaa Keturunan Di Rajaa puns, tapi bukan di raja Perak, Keturunan di Raja Kelantan. Tak pecayaaa ? Pii tanyaa Ummi, Abah, Tok, Tokwan, Tokteh, Tokchik, Tokngah aku.. Blalalala ~ Haha. Bukan nak bangga or PERASAN tapi cumaaa nak habaq. Okyy.

Aku di lahirkan dalam keluarga yang sederhana tak kaya mana pon macam hangpa. Tapii, aku bersyukur kernaa ummi and abah aku kuatt agama. Alhamdullilah. Okyy. Aku niey seorang kakak yang garang kepada adek-adek. Adek-adek aku cukup takot nan aku. Haha.Seriuslyy, aku memang garang pun . Tanya lah kawan-kawan if nak tahu lah kans . Tambah-tabah nan laki, lagi aku garang. Aku tak penahh lembut pun nan laki. Garang lagi ada lah .:D 

Okyyy. Pasai apa lagi heh ? Hurm. Tak tahu lah. Aku nieyh bukan macam orang laen okayh. Macam fizi kata kat aku, aku niey PELIK DARI YANG LAEN. Okyy, aku niey s'orang yang KASAR . KASAR LUARAN LEMBUT DALAMAN :) Bendaa betoi weyhh. Qamai kawan-kawan aku yang tak berani kasaq nan aku. Sapaa yang sekepala nan aku yang tahu nak kasaq nan aku macam mana. Paih tue, aku nie cepat terasa taw tak. Hampa cakap silap sikit arr, kompom terasa gilaa bagai hati niey di cucuk-cucuk. Kayy, aku cepatt terasa. Aku niey seorang yang hepi go lucky ! Hepi macam mana ? Ada poblem kaa , takde poblem kaa , sama jaaaaaa, SENYUMAN tue sentiasa and tak pernah lekang . Hehew . Tapii , ade orang tue , kawan aku NABIL FATIHIN dya dapat taw aku nieyh ada poblem kaa takde poblem, tengah sedeh or heppy. Dyaa penah kata kat aku, " Mienaa, hang kalo ada poblem cuba citaa kat aku, mana nak taw kut aku boleyh tolong ? aku taw hang simpan semua poblem hang tue. Try lah luahkan . Maaf nabil, aku tak reti ceritaa poblem aku dekat orang. Niyy lah Amalina Razif yang sebenarnyaa. Lagi satu, aku niey keras kepala. Hati kering. Hati kering lahhh bila orang kata buat donno , tue lah HOT sangat sampai satu DMW kenaii. Kalo tak kenai tue, memang lah,. Ketinggalan zaman :D Sapa tak kenai Amalina Razif, dari FORM ONE sampai FORM SIX kenaii aku. Haha. Macam bongokk kans . Nak buat macam mana ? Bila di tanyaa pada adek-adek, Kenai Kak Amalina tak ? Amalina Razif tue kah ? Yaya ~ Ouh, kak mienaa yang duk umah sewa yang comey-comey, rendah-rendah , lawak tue ek ? HAA , HAA. Kompom lepa jawab camtue punyaa. Aku niey sampaikan CEMUIH dengan jawapan tue. Lagi pun, aku niey bukan comel mana pun. Ada lagi orang yang comel dari aku.

Seumur hidup aku , dari darjah satu hingga tingkatan empat, aku tak pernah kapel. Aku start kepel time form five pertengahan bulan lima. Aku penah kapel sorang jaa dalam hidup aku. Bilaa orang laen mintak kapel kat aku, aku terus tolak. Maaf nahh. Bilaa ja Si Putra mintak, aku tak tolak puns, aku terus terima jaa. Nak tahu sebab apa, aku sayang dia gila-gila taw dakk. Okayy. Aku jarang mesej dengan laki len kecuali dia. Aku tak reti lha bila aku mesej nan laki len, mesti aku rasa aku curangg nan dya. Huhu.  Kepada si lelaki yang aku pernah tolak cinta korang, maafkan aku. Jangan berdendam weyh dengan aku. Cintaku hanya untuk sorang jaa, Dia Si Putra, Dia tue FIRST AND LAST LOVE aku. Hampa tanya awat aku tolak cinta hampa, sebab hati aku takdak nan hampa. Hati aku hanya untuk dia sorang jaa. W'pon sekarang hampa taw aku SINGLE maaf jugak sebab aku terpaksa tolak ! Harap hampa-hampa paham aku niey macam mana.

MESEJ. Aku tak reti mesej orang, kena orang tue yang mesej aku. Sama jugak lah nan chatting pon, kena orang tue start dulu baru boleyh chat nan aku. Sebab tue lah aku di katakan SOMBONG --'
HAHA. Sian ann kat aku. Huhuw. Sapa yang mesej aku comfirm aku balas, tapi yang aku balas tue mesti GENG AKU AND SI PUTRA . Kalo orang laen jangan harap ! Grr .Kayy aku belagak! Sama jugak lah bila aku suka someone, aku simpan. Laki kena start dulu. Takkanlah, aku nak start kans ? Perigi cari timba tue, MALU lah shiket. Aku ade maruah okyyh ! Macam aku dengan Si Putra, Si Putra yang start dulu. Aku suka dya, tapi aku simpan dalam-dalam perasaan suka aku dekat dya. Biaq aku sorang jea yang tahu. But,
sekarang satu DUNIA dah tahu yang aku sayangs and suka dia.

HANGOUT ! Okayy, aku niey bukan jenis KAKI HANGOUT DENGAN LAKI :/ Errrr --' Rasa laen taw tak bila hangout nan laki. Aku nie jenis peneman kawan-kawan aku untuk jumpak bf lepaa. Selama aku kapel, aku tak penah keluaq berdua, bertiga, ramai-ramai dengan bf aku :) Ummi aku tak kasi. Boleyh mai umah jaa kalo nak jumpak pun. Tue pun susah. Haha. Nak buat macam mana. Hukhukhuk. Aku niey pompuan yang beragama shiket. Alhamdulillah lah abah ummi aku didik aku , hantaq aku ke sekolah agama dengan cara yang betoi. Aku dapat rasa yang agama islam niey memang mudah . Okayy. Abah aku kata, mienaa nie perempuan, jaga adab, jaga sopan santun. Lelaki bila nak cari isteri dya akan cari perempuan yang SOLEHAH, TUTUP AURAT DENGAN SEMPURNA. Sebab lepa pun tak mau bila kawen dengan perempuan yang tak tutup aurat niy, sebab nanti lepa kena tanya dengan ALLAH TAALA dan kena azab. Nauzubillah. Okayy, aku pi sekolah agama sebab aku nak jadi wanita yang beragama . Amiin , tercapai jugak. Terima kaseh ummi and abah . Aku dari kecik sampai laa sekolah agama. Kita nie kalo sekolah agama, biar dekat sekolah dekat luar pun agama gak . Jangan dalam sekolah jaaa. Nieyh kat sekolah pakai tudung laboh, dekat luar pakai tundung kecik, tutup leher jaaa. Nauzubillah. Aku tak mau jadi macam tue. Agama islam tak ajaq macam tue lah. Kesian taw tak kat ayah kita, sebab kena tanggung dosa kitaa pasai kita duk dedah aurat selalu. Kesian jugak dekat kaum adam lepa pun dapat dosa sekali sebab lihat aurat kita. Wahai kaum hawa, dan jugak aku sedarlahh. Ramai manusia terpesong agama sebab tue lah, pakai tudung kecik, tak laboh, pakai baju ketat tapi bertudung. Apa cer weyh ?? tak faham agama islam and suruhan Allah tue betol-betol. Bukakanlah pintu hati kami. Stop. Aku ceramah pulak kat sini yaw :) Aku memang macam nie, nan kawan-kawan aku, kalo tak pakai STOKIN , TUDUNG TAK MACAM YG ALLAH KATA comfirm kena teguran and perli . Ukayy. Aku nak kita yang beragama Islam, tahu macam mana yang Allah telah syariatkan pada kita :) Nak berfesyen boleh, nak cantikcantik pun boleyh tapi kena lah buat macam Allah suruh :) Chill .

NABILA HUDA .







BELLA AND TIKAH OMAQ

Bismillahirrahmanirrahim. Assalamualaikum semua. Heyhey. Rinduu semua. Okyy. Aku tak tahu nak post pasai hapee, so aku nak post pasal kawan aku nieyh. Nama dya Nabila Huda Bt Ahmad Hamidi. 18 Tahun. Stay at Kampong Petani. Okeyyy. Sudah lama aku simpan perasaan aku nak update pasai hang bella, tapi tak terupdate puns. Kayy, ritee now enjoy with my entry okeyyh.

Aku simpan lama dah perasaan terasa hati kat hang. Tapi aku buat besa jaa. Aku tak taw laa apa yang hang tak puas hati nan aku. Aku ingat lagi tahun lepass, bila hang taw aku kapel nan fizi, kita saling tak bercakap. Dua tiga hari kita saling diam kan diri. Aku tak paham apa sebenarnya masalah hang. Kay <3 Aku nie bukan jenis nak marah orang , lepas perasaan sengaja kat orang. Ayat hindu. Tapi aku memang tak paham. Salah aku kat mana wey? Cubaa kasi taw aku ! Adakah dengan kehadiran aku, aku telah rampas MUHAMMAD HAFIZI BIN SHAARI dalam hidup hang ? Tell me ! Okayy. Kembali cerita yang dahulu. Yang aku taw, dulu ( mmg ) now ( maybe ) fizi sukaa hang. Dulu fizi suka hang gilaa-gilaa kans ? Tapii kenapa hang tolak dya ? Sebab hang dah ada KHAIRUL ANUWAR BIN ZAKARIA kans ? Huhuhu. Aku faham, maybe time tue hang mengalami cintaa tiga segi. Kayy. TIME 2010, HANG KASI aku punyaa number kat fizi. Fizi try mesej aku, but time tue, aku tak layan sangat laki sebab aku tak kenal. Akuu kenai fizi puns melalui hang kan ? Terima kaseh lah sebab kenalkan aku dekat dya. Sampaikan aku jatuh ciintaa lah kat fizi. Seingat aku, time kita dukk rumah sewa sekali, fizi selalu kol hang. Aku tak kenai lagi kud sapa dya tue. Aku taw puns sebab hang yang cerita. Kadang-kadang dya kol hang, aku yang cakap. Dah hang tak mau cakap , biaq aku cakap. ! Kayy, Hang jugak yang suroh kans ? After that, bilaa aku nan fizi rapat, hubungan kitaa jadi kut laen kans ? Sebab apa? Jeles ? Hang tak sepatotnyaa jeles sebab time tue hang ada Kerol and hang jugak kans tolak fizi. Hang ingat fizi tue patong or tunggul kayu ? Kayyy aku faham.

Aku terasa lama dah nan hang, tapi aku tak gtao hang sebab aku tak mau bila aku kasi taw hang, hang tarik muka nan aku. Blablabla :/ Sedeh taw dak bilaa ingat balikk. Bila aku mesej hang, hang suka marah aku tak tentu pasal. Sakit hati taw dakk. Kakchik , piniey, tikah tak penahh buat aku macam tue. Boleh tak contohii lepaa? Aku nak sangat aku paham hang, hang paham aku. Tapi, aku jaa paham hang, hang tak paham aku puns. Aku tak kesah macam mana. Asaikan aku dapat paham hang cukup bagi aku. Aku nak persahabatan aku nan hang kekal sampai bilaa.

Ukeyhh, Kalo lah aku berani tanya hang face too face pasai fizi kan senang ? Aku tak tahu apa perasaan hang  kat dya. But aku rasa hang suka dya. Kayy. Sekarang hang pun dah putus nan Kerol, aku pun dah takde pape nan fizi, masuk line je lahh weyh . Maybe dengan tue akan membuatkan hang bahagia kans ? Serius aku cakap, aku tak mao persahabatan kitaa hancur sebab lelaki. Aku sanggop aehh KORBANKAN PERASAAN AKU, SAYANG AKU, SUKA AKU kat FIZI, hanya untuk lihat hang bahagia dengan orang yang hang sayang. Maybe hang tak taw kisah hidup aku yang penuh dengan suka dan dukaa. Only kakchik, musyid and piniey jaa yang tahu. Kalo aku boleh korbankan perasaan aku dekat kawan aku yang tergila-gilakan S , takkan dengan hang aku tak boleh kans ? Demii kawan bella, aku boleh jaa. Aku macam mana pun takpa. Aku tak kesah haih hati aku saket sebab kawan aku seniri. Aku dah biase dah rasa semua tue. Maybe hang jaa yang tak penahh. Okyy. Aku nak hang bahagia sangat dengan hidup hang. Maafkan aku weyh, if dah buat salah dan silap kat hang. Menghancurkan otw relay or perasaan suka hang dekat fizi. Sori sangat-sangat. Aku nak sangat hang behenti marah aku :/

Aku sayang hang, macam mana aku sayang acik, piniey, musyid, tikah, dayah and kawan-kawan yang len. Ingat bella, jangan sebab laki persahabatan kitaa putuss and aku taw hang tak sukaa ann tengok aku nan fizi. Okay. Apa aku boleh buat. Aku rasa aku dah buat yang terbaik untuk hang and kawan-kawan kitaa. Nak pikir apa, pikir lahh. Kayy :/ Aku boleh gilaa pikir pasai nieyh. hanya yang mampuku pintaa ialah kemaafanmu yang aku tak tahu apa salah dan silap aku dekat hang . :) Cool .

Thursday, 29 March 2012

Kami Kawan. Kami saling Merindui .




AMALINA MUHAMAD RAZIF AND NURUL FARIHA AZMI <3
LEPAIH DAPAT RESULT

Kami kawan baek. Jangan jeles. Kami satu geng. Kay kay. Aku sayang achikk aku sangat-sangat. Acikk, mienaa rinduu achik sanad-sanad :(
Bilaa boleyy storey storeyy nan achikk. Bila bole hug-hug achikk. Rinduu nyaa. Banyak ann kenangan antara kitaa. Duluu, time duk umah sewa sekali, kita banyak share-share storeyy, share-share poblems, pi pasaq malam sekali, pi sunway, pi umah tikah a n o. . Sekarang ? Payahkan ? Nak jumpak pun susah. Bilaa bertemu mmg indah sangat , bilaa dah berpisahh merana , sedeh ann. Aku rasa camtue. If nak taw , achik nie bek taw. Bek sangat-sangat. Dya nie senang nak paham owg. Macam aku. Heee :D Okayy. Family dya sporting sangats. Aku ingat lagyy, time lepas amik result aku , bella, tikah omaq pii umah dya. Bilaa sampai tue, mak dya peluk dya taw dakk. Kayy, aku jeles sebab time aku amik result ummi and abah takda. Sedeyh gila kot. Ummi abah berjauhan dengan aku. Time achik peluk mak dya, aku nanges kudd. Nanak peluk jugakk. At least aku dapat peluk mak achik. Aku qasa time tue mcm peluk ummi aku taw dakk. Okayhh. Aku hepii.

Achik nieyh ann, dya pandai masak taw dakk. Mmg terbaekk lha. Aku niey tak pandai masak sangat . Time aku kapel nan Si Putra, aku ingat gy Si Putra soh aku belajaq masak , belajaq buatt bihun goreng. Dya suroh aku belajaq masak kat achikk.  Hehehe. Suka suka suka <3 Aku niey sebenaqnyaa tak pandai teramana pons bab-bak masak-memasak nieyh. Yang aku taw, pasta, chicken chop, spagetti, kek, muffin, puding. Yang tue aku taw sangat. Achik byak tolong aku. Ada hari tue, aku mintak tolong dya ajaq aku buat MOI . Kayyy. Thanks. Menjadi. Kali keduaa, buat donat. Menjadi-menjadi. Maseh achik ajaq aku. Sayangs ag !!! Pastue, aku ade suroh dya ajaq aku buat GULAI, tapi tak ajaq pons sebab aku antaq msej kat dya, dya tak eply :( Aku banyak kali try buat gulai tapi sat menjadi, sat dak. Nak kena suroh MAK MERTUA ajaq kudd ~ Galak dahh :d Bila lha lagy nak galak-galak ann. Sudahh.Lagyy satue, pakwe kami dua nieyy kawan dalam SELIMUT :D

Achik, ku pintaa padamu supaya jangan lupai aku taw. Kawen nanti jangan lupa ajakk aku. Aku dah lha duk jaoh nan ag. Satgypsatgy lupa pulak :/ Ku ingin kau tahu yang aku sayang kau sangat-sangat. Ku mohon supaya persahabatan kita sampai bila-bilaa. Amiin :)

Pesanan ku padamu, jaga diri duk sana, jadi lah seperti SITI KHADIJAH, jadi lah DIRI KITA jangan JADI DIRI ORANG LAEN. Banyak ingat Allah walao di mana berada. Jaga akhlak. Jadilah PRODUK sekolah agama yang berkualiti. Bawalah identiti ISLAM kemana sahaja. Sampaikanlah salam aku wat family achik dengan lafaz ASSALAMUALAIKUM . Akhir kataa, mienaa sayang achik. Kita adalah sahabat DUNIA AKHIRAT. Moga kita jumpa di AL-JANNAH :) 

Wednesday, 28 March 2012

Story-Story


Jam kat blog aku tue gelong -.- Sekarang pukul 12:24 

Hye and hello. Simple rite but tak dapat apa-apa pon ganjaran. So, mulakanlah dengan BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM dan ASSALAMUALAIKUM. Pahala pun dapat :) Okyhh. Im boring rite noww ^^ Tatawu nak buadd hape. Tak de keja dah. So, aku nak berluahan hati dekat blog niyh. Tak sukaa ? toksah baca , okyy. Go die !! Tak perlu nak kutuk-kutuk, perli, wat statement kat fb pasal aku sebab bendaa yg aku hupdate kat blog. Kayy. Boleh blah ! ( GERAM ) Lex lex. Kayy dah-dah. Aku tringin sangat-sangat nak msege org  tapi aku tak berani. Aku takut ganggu lha pa lha. But orang yg kena msge or kol aku. Mmg jenih tue. Okyy. Dari dulu sampi skrg aku tetap yang sama. Tak pernah berubah w'pon shiket.

Okeyyyhhh. Ptg kelmarin ann, aku dapat kol dari Si Putra. Kayy. Kitaorg sembang-sembang. Pastue, time Si Putra nak letak tue dya kata MISS YOU . Hehe . Aku TERKEJUDD, TERHARU. TERNGANGA semua ada. Aku ada pikir nak balas balik ke tak . Nak ke tak . Aku takot satgy aku SYOK SENERI jaa , nieyh yg tak best nie . Kayy , sebab aku pun tgh rinduu dya SETENGAH nak mati nieyh, aku pun balas lha I MISS YOU TOO.  Kayy. Jadi kekok sangat-sangat bila dya kata camtue. Lama gilaa tak dengaq dya kata camtue kat aku. Aku niey macam ampaa tak kenaii. Even lepas aku break nan  dya, susah lha nak kata I LOVE YOU , I MISS YOU nieyh . Nan kawan-kawan gurl jaa. Kalo dgn TTM aku kay. Shadat sajaa syok-syokk. Tapi dya pulak amikk serius :/ Tak suka !! After I noe yg dya amik serius nan bendaa yg aku cakap tue, Aku kata im sorry. My love just for my FIRST LOVE. im so sorry :) At least kita kawan tapi mesra bukan kapel or husband. Okyy. Jangan pikir bukan-bukan and pliss-pliss jgn amik serius dgn aku. Banyak cerita aku ampaa kena dengaq. Budak nieyh, semua org kenai. TOP okyy. Derek perasan jaa :D Kayy. Untuk sonok-sonok saja.

Semalam lepas maghrib ade orang kol aku, kawan aku lha . Nama dya Azam. Tetiba jaa dya kol. Tak penah seumur hidup aku, dya kol aku lama-lama. Kayy. Macam-macam dya citaa kat aku. Kami pakat share story. Haha. Tak betoi dah aku cakap. Pastue, bila start nak sembang mesty dya tanya " MIENAA, AG MACAM MANA DGN HAFIZI ? " kayy, aku cakap, aku dah break lha nan dya, sedehkan . huhuhu . Dya kata " Lorh yakaa? tak taw lha pulaks, Sorrie wey. Aku kata lah nak buadd macam mana dah aku yg mintak break nan dya. Huhuhu. Than, dya kata bukan skrg ag dah bek kaa nan dya ? Siapp profile pic gambaq dya ? Apa kata ag kapel balik nan dya :) Im said : Azam , mmg lah baik jaa. Ntah lah azam oii. Aku pun taktaw. Tak kanlah aku nak mintak kapel nan dya ? mcm perigi cari timba. Tak mao lah aku. Biaq aku simpan pasaan niey lagi bagus. Kans ? He said, up too you lha miena. Kayhh. Pastue, dya ade send pic dya kat aku. Laen kudd, dulu dalam class skema jaa, skrg JAMBUU GILAAA :D pas dya send tue, dya tanya aku nak kapel nan aku tak ? Ohmyyyyygosh ! Terkezudd. Aku kata tak mo larh. Macam-macam alasan aku bagi. Haha. Takot kudd. Dya kata, relax minaa, cool-cool. Cinta ag untuk Hafizi. Taw pons. Dah. Dah. 

Kayy, ramai orang suruh aku BERELATIONSHIP BALIK dengan Si Putra. Qamai gilaa bak ag. Sampai aku tak taw nak kata hapa. Lepa kataa, Mienaa bek lha balik nan Fizi, ampa sweet bila bergandingan dua orangg. Dia tak sesuai nan owg lean, nan ag jaa. Hoho. Aku bahagia bila tengok ag nan fizi mcm dulu. Lepas sorang-sorang kata kat aku mcm tue. Butt, apa aku boleh buat. Keputusan bukan terletak dekadd tangan aku, terletak dekat tangan dya. Okayyh. Kawan-kawan aku nak sangat aku macam dulu dgn Fizi. Tapi. . .  Apakan daya. Huhuhu. .  Sedyh japp bila teringat kenangan antara Si Putri dan Si Putra <3

p/s : Alangkah indahnyaa , bila dya betoi-betoi sayang aku, sayang dya hanya untuk aku sorang, aku lah wanita yang bahagia dekat duniaa nieyh . :) .