Thursday, 1 March 2012

Masakk :)


Hye semua. Hellohello :) Nak kopi ke milo ? haha :d Kenapalah bosan sgt ? haha . Hidupp nie mmg bosan kan ? tol tak ? Okayh . Hari nieyh hari kamis mlm jumaat . hahaha :D kaka iteww dah balik shah alam , boringg lagy lah aku nie haa . Tadesape nak temankan aku . Okayh . . Di sebabkan kaka iteww dah balik shah alam mymbungkan pelajarannye, suda tiade siape yg nak masak kat umah nie haa . Akuu nak masak ? HAHA :D Tgah FOBIA lagi nie :) sebab tue tak masok dapor masak. Lau tak tiaptiap hari aku masak. Bukan aku tak reti masak, tapi aku FOBIA bilaa nak masak nie haa :D Macammacam dah jadi kat aku . Huhu . Aku engat lagy, bulan lepas aku masok dapor nak masak, kenaa minyak, meletop lah ape lah haa, pastue ade hari tue adek aku balik umah. Dea belikan " CHEESE CAKE " Okay , aku pantang nampak cake. So, aku pegi lah amikk pisau nak potong cake tue. Ntah mcm mane tetibe jea pisau tue jatoh and terkena ibu jari kaki amu. Auccccchhhh! Sakit kot. Time kena tak rase ape, uat " donno " jea lah pastue tgoktgok keluar " darah " kut lah siket, byk pulak tue. Errrr ! Sakit nikmat. Kenaa ayaq pon tak bleyh. Mcmmcm lagi jadi kat aku nieyh bila start nak masak. Siann ann ? Haha :d bende nak jadi nak buat cne ?? kan kan ?? Kay dah ! Smbong balik. Hari nie aku start balik masak :) Hepi tak jadi ape. Alhamdulillah :)) Senyum tak maomao. Kay! Nak taw tak aku masak ape ? Aku masak " sup daging " telur dadar " and ayaq asam + belacan ! Ummi abah kate buat bende simple dulu. Aku pun buat lah. Dah tak tahu nak buat ape, aku bukak peti ais tengok ade daging, aku bawak kuar. Sejam kemudian aku wat lah ape yg patot ! :) senangkan. Lama tak masak renduu pulak ;) Sup daging aku buat hari nie abah ummi aku kate sedap. Cukup rase , masen smua cukup ! Aku kata : wow! haha :) ayaq asam abah kate sedap, and air minum pulak air " Blackcurrent " PERFACT laa ! Alhamdulillah :) Best ummi abah adek aku. balik jea sampay umah terus makan :)Start hari nie nak masok dapoq balikk. Pas nie, aku dah pandai masak, smmgnyee dah pandai pon. Okayh ! Puji diri sendiri lah pulak, bilaa lagi ?  Fizi kata " sapa lagi nak puji diri kitaa selain diri kitaa sendiri " haha :D hati aku sentiasa PUJI HAFIZI SHAARI taww dak!!
Kayh dah laa :) 



sup daging .


Telur dadar .


Air asam .


Blackcurrent water .

Habess dahh ! :)


No comments: