Tuesday, 27 March 2012

SAKET KEMBALI .


Bismillahirrahmanirrahim. Hye dan salam satu Malaysia :D Waaah ! Waaah ! Kayy. Entry skrg , saket aku kembali dan sentiasa kembali . Huhu . Aku saket apa weyh ? Ramai orgg tanya . Sebenarnyaa aku saket BLABLABLA. Hanya aku and tuhan ja yg tahu. Huhuw. Okyy. Belakangan nieyh, aku selalu sangat-sangat sakit kepala. Entah kenapa. Nak mati dah kudd :)  Bila sakit pala jaa, mula lahh mata jadi kabur tak jelas. Pi jumpak doctor , doctor kata takmakan , perot kosong, angin. Yg aku nieyh selalu pikiaq len . Mmg aku takmakan pons. Jadual makanan aku paling terok di dunia . Why ? Becoz .... aku tak makan langsong. Hohoho. Kayy. Aku tiap-tiap hari kena marah sebab tak makan. Seminggu mybe 3 or 2 kali jaa aku makan . Cayaa tak ? Tak cayaa sudaa . Nak buadd mcm mana dah aku tade selera langsong nak makan. Sampikan nak makan kena paksa, kena org suapp  . Itu lahh aku . W'pon dah besaq panjang still kena suappkan . Antara adek beradek aku, aku lah yg paling manjaa sekali. Kadang-kadang mandi pon kena owg tlg jurus. Rabak dah lah kalo lagu tue. Time saket or demam lhaa . Tahun lepas, aku da pegy clinic kat kelang lama, kulim. Than doctor tue, kawan ummi and paklong aku. Aku pegi wat MEDICAL CHECK-UP ,. bilaa dah buat urine test pa semua tade masalah ponn. When bila dy check darah aku, dya terkejut. Why ? Doc tue kata miena muda lagy nieyh , baru 17 tahun dah ade HBP . tue lah tak jaga makan ape semua . Mmg pon . Aku dengaq aku wat donno jaa sebab aku taw mmg aku ada HBP .Aku ada saket tue time aku tingkatan dua . Dasat ann ? Kayy . Dah lah kena check darah pa semua . Time tingkatan dua tue sapa pon tak taw. Aku tak gto sapa pon termasok ummi and abah aku . Hemm . Haritue, ade musuh yg paling aku benci ( WAFIE ) msge aku . Tetiba jaa , aku terlepas bagi tahu aku saket apa . Dya kata miena , ag jaga lah mkn minum ag elok-elok . Aku sayangs ag . BLABLABLA :/ Jaga diri pa semua . Aku terharu dya cakap mcm tue . Btw , aku still wat donno and thx sbb takecare aku sgt-sgt. Aku baca msge dy msty teriak punyaa .. Aku dah tak tahu nak buadd mcm mna . Okyy . Aku rasa makin hari makin terok. Saket yg semalam lagy terok dary yg lean. Qasa pening semalaman , nak pengsan pun ade . Pening and saket kepala tuee terasa sampi laaa .

P/S : KEPADA KAWAN-KAWAN YANG AKU BUAT SILAP , TERASA NAN AKU , AKU MINTAK MAAF BANYAK-BANYAK . MAAFKANLAH KESALAHAN AKU WEYHH . MANA NAK TAW , SUATU HARI NANTI AKU PERGI DULU DARI HAMPA AND TOLONG DOAKAN AKU D'TEMPATKAN DI JANNAH . AMINN :)

No comments: