Wednesday, 7 March 2012

Setiakah Aku ?


Setia Yang Sebenar :)

Entri kali ni aku nak share, apa maksud setia? Mungkin ramai antara korang yang setia dengan teman wanita / lelaki korang or mungkin juga ada yang tidak kan? Pernah ke korang cube untuk setia pada seseorang yang korang sayang? Tapi tetap tak dapat juga sebab korang mesti ada jumpa someone yang menarik hati korang. Ahah, banyak cara untuk setia dengan pasangan korang. 

If aku sebenarnya pown tak tahu sangat ape erti setia tapi nak hupdate jugak pasal setia-setia nie. Aku pun nak setia jugak mcm korang. Heee.

Firstly, bagi korang yang masih mencuba untuk menjadi setia jangan risau. OK, amek situasi ni. Adalah satu hari, korang keluar pergi lepak dengan member-member and tibe-tibe, ada sorang guys/chicks yang korang rase hensem/cantik. Punyelah dalam hati, cun/hensem nye die ni. Adoi. Bole pula rupenya die kawan kepada kawan korang. Nahh, apelagi kalau yang guys kompem dah amek 1st step n girl of cos la control cun kan? Hahah. Lepak punya lepak, korang dua pun bekenalan n then tukar number phone. Haha. Tapi korang terlupe ke yang korang ni dah ada teman wanita/lelaki? Jadi cara untuk elakkan daripada diri korang ni terpikat terus pada si dia, senang je. Anggap dia sebagai kawan dan ceritakan tentang die pada teman wanita/lelaki korangTapi ingat jangan selalu asyik nak buka cerita pasal kawan yang korang baru kenal tu, sebab ada sesetengah orang feel annoying k. Dari situ, secare automatik hati korang akan rasa yang korang takkan ada hubungan lebih dari kawan dengan si dia. Lagi bagus if bf/gf korang kenal dia, sebab diorang pun takkan fikir yang bukan-bukan tentang korang k.

Second, setia tak bermaksud korang terpaksa ikut cakap bf/gf korang. Contoh, ape je yang dorang suh korang ikut je. Setia ni senang je, yang penting korang saling percaya. Make sure masing-masing jalankan peranan masing-masing. Takkanla korang je nak setia, tapi sampai kat bf/gf korang, flirt dengan orang lain la n so on. K. Cuba untuk elakkan dari diri anda dipengaruhi oleh nafsu, sebab nafsu la diri tu mula nak beralih arah. Tambah lagi dengan ade sesetengah guys yang memang power bab-bab mengayat girls. Memang tak jadi ape la kan. Heee.

p/s : Just nak share. Nak sangat setia pada org yg aku sayang:)

No comments: